В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 30-годишен жител на града за хулиганство и повреждане на чужда собственост. Той е повредил входна врата на игрално заведение в Дупница, и преден капак на паркиран наблизо л.а. „Ауди“. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица 34-годишен мъж от Гиздова махала в Дупница е нанесъл побой на свой съсед, свадата помежду им възникнала след прекомерна употреба на алкохол. Пострадалият е със съмнения за счупен нос. 34-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа, работата по случая продължава, удедомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ в Кюстендилска област са започнати 7 бързи полицейски производства – 4 от тях са за управление на МПС след употреба на алкохол, 2 – за управление на автомобил и мотоциклет без регистрационни табели, 1 – за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

220 къса цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели дупнишки полицаи от жител на с. Усойка. Проверката е извършена в края на миналата седмица в селото, по случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

Кражба на регистрационна табела на автомобил, паркиран на ул. „Прогона“ в Дупница и 2 гуми повредени, счупено стъкло на предна врата на автобус, паркиран в жк „Бистрица“ са заявени в РУ Дупница в края на миналата седмица, местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите.

9 пожара са гасили екпина районните служби ПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни. Щети е нанесъл пожар в автовоз в с. Гърляно, изгоряла е изолацията на кабината, причина за пожара е техническа неизправност. Няма пострадали хора.