Навигация

Криминална хроника

От пресцентъра на МВР в Кюстендил съобщават:

 

Вчера криминалистите са задържали 47-годишен кюстендилец с канабис, кокаин и синтетична дрога. Проверката е извършена в района на село Цървеняно, 47-годишният се придвижвал с автомобил „Опел Зафира“. Открити и иззети са полиетиленова топка с канабис, опаковка с кокаин и опаковка с кристално вещество/синтетичен наркотик/ и 32 видеокарти за биткойни.

При последвалите процесуално-следствените действия в дома му са открити и иззети 2 опаковки с кафяво вещество/канабис/ и опаковка с кокаин. Видът на веществата е установен с полеви наркотест. Задържаният мъж е известен с прозвището Адвоката, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 
Вчера в РУ Бобов дол е образувано досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. При проверка на полицаи и служители на електродружеството е установено присъединяване чрез приспособления захранване на частен имот в с. Коркина. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 19-годишен водач на л.а. „Ауди“ е управлявал с 2.05 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Полицаите са извършили проверката малко след полунощ на ул. „Венелин“ в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Сигнал за починал 49-годишен мъж в дома му в с. Ново село е получен вчера в полицията в Кюстендил. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил са постъпили 2 сигнала за извършени жилищни кражби – от единия апартамент са отнети 400 лв. и бижута, от другия – лаптоп и 100 лв. Произшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства.

Вчера е подаден сигнал в РУ Дупница за извършена кражба от къща в града на телевизор, моторен трион и зарядно за акумулатор. Досъдебно производство е образувано по случая.

 

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за управление на МПС с поставена неистинска регистрационна табела. Проверката на л.а. „Дайхацу“ е извършена в града.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени повреждане на ключалките на предните врати на л.а. „Шкода“ и счупено стъкло на кафетерия в града. По случаите са образувани досъдебни производства.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 5 петела от имот в с. Дворище. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в с. Неделкова Гращица 25-годишен водач на мотоциклет е реализирал ПТП, закаран е в болница за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота е. Управляваният от младия мъж мотоциклет е нерегистриран. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица екип на РСПБЗН – Дупница е гасил пожар в сухи треви и храсти в с. Крайници, щети не са дупуснати. Екип на РСПБЗН – Рила, е гасил пожар в къща в с. Мурсалево. Пожарът е причинен поради строителна неизправност, изгоряла е покъщнина и електромер, спасена е сградата, няма пострадали хора.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф