Криминалисти от РУ Дупница са задържали в събота четирима мъже за притежание и употреба на високорисково наркотично вещество. Те са установени в рамките на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията свързани с наркотици. Четиримата мъже, които са на възраст от 34 до 41 години, са установени в барче в с.Яхиново. Трима от тях са от селото, единият е от Дупница. От тях са иззети 24.3859 грама кокаин.Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаните са известни на полицията с множество противозаконни деяния и са осъждани. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

30-годишен мъж от Сапарева баня и 20-годишен дупничанин са задържани от дупнишки полицаи за нанесен побой в събота. Двамата мъже били повикани от тяхна позната, която била заплашена пред хранителен магазин на ул. „Венелин“ в Дупница от 42-годишен местен жител, който бил известен с множество криминални деяния. Пристигналите двама му нанесли побой – пострадалият е с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота, настанен е в столично здравно заведение за лечение. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

На 18 август трима клиенти на такси нападнали шофьора, нанесли му побой – 56-годишният шофьор е със счупен нос. Инцидентът е възникнал на пътя Кюстендил – София/в близост до мотел „Сайма“.Единият от нападателите е установен и задържан – 18-годишен е, от с. Жабокрът.По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявена кражба на пари и цигари от хранителен магазин в кв. „Изток“ в Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В петък вечерта, малко след 23.30 ч.,39-годишен водач на л.а „Пежо“ се е преобърнал в крайпътна канавка малко преди село Ябълково. Водачът е управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел 2.63 промила. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.

В събота призори кюстендилски пътни полицаи са установили водач на мотоциклет да управлява след употреба на алкохол – дрегерът е отчел 2.52 промила. Водачът е 39годишен от с. Стенско, по случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.

В събота дупнишки пътни полицаи са установили 23-годишен водач на л.а. „Тойота“ да управлява след употреба на наркотично вещество. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

14 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област, 1 от тях е нанесъл щети – унищожен е л.а. „Мерцедес“ в с. Яхиново. Той е бил запален умишлено. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Извършителят на палежа е установен от криминалисти на РУ Дупница, той е 62-годишен местен жител.