3 досъдебни производства за престъпления срещу интелектуалната собственост са започнати в края на миналата седмица в РУ Дупница. При извършени проверки в търговски обекти са открити и иззети 1073 артикула на известни търговски марки без изискващите се разрешителни документи. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена на ул. „Стефан Караджа“ в града. От младия мъж е иззета кутия със саморъчно направени цигари, реагиращи на канабис при направения полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

68-годишен водач на л.а. „Рено“ е причинил ПТП в събота – блъснал е движещ се пред него л.а. „Форд“, управляван от 28-годишна жена. Пътния инцидент е възникнал на околовръстния път на Кюстендил – при разклона за с. Брестница. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, резултатът на 68-годишния водач е 1.68 промила в издишания въздух. Няма пострадали при пътния инцидент. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През нощта срещу събота пътни полицаи са установили в района на с. Жиленци 24-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.62 промила, водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица полицаи от РУ Бобов дол са установили водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява след употреба на наркотични вещества. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена в града. Водачът е задържан за 24 часа, по случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

В събота е постъпил сигнал в РУ Рила за побой в центъра на гр. Кочериново, пристигналите на местопроизшествието служители са оказали помощ на потърпевшия, медицински екип го е закарал в благоевградска болница за лечение – с комоцио е. Извършителят е установен и задържан – 56-годишен мъж от Кочериново. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на пари и документи от къща в с. Крайни дол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 10 пожара в областта, 1 от тях е нанесъл щети, пострадал е 67-годишен мъж. Пожарът е възникнал малко след 9.30 ч в къща в Дупница. Угасен е от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, пострадалият собственик е закаран за лечение в столична болница, евакуирани от имота са двама души. Унищожени от пожара са бяла, черна, компютърна техника, покъщнина, опущени са 200 кв.м стени. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница, по първоначани данни той е причинен от техническа неизправност на газова бутилка.