В края на миналата седмица криминалисти от РУ Кюстендил са установили и задържали 42-годишен мъж от с.Николичевци, за притежание на наркотично вещество. От него при проверка на улица в селото е иззета опаковка канабис, последвали са процесуални действия от жилището му са иззети още опаковки с канабис и семена. Открити са и 2 боеприпаса и незаконно притежавана пушка. Количеството на канабиса е 12 грама. Видът му е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство  в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата. 

В края наминалата седмица кюстендилски полицаи са установили извършителя на кражба на 6 чифта спортни обувки от жилищен блок в кв. „Запад“ в града – 42-годишен жител на кв. „Изток“. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

2 момичета – на 16 и 17 г., от Благоевград са счупили предно панорамно стъкло на л.а. „Фиат“ в гр. Кочериново. Те са установени при предприети издирвателни действия след подадения сигнал в РУРила.Работата по случая продължава РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на лаптоп от фирмен офис в Крайници е заявена в РУ Дупница в края на миналата седмица, няколко часа по-късно служителите установили извършителя – 70-годишен перничанин. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество – дупнишките полицаи са установили водач зад волана с1.96 промила алкохол, кюстендилските – водач след употреба на наркотично вещество, тестовете са направени с техническо средство, за случаите е уведомена прокуратурата.

Трима мъже нападнали възрастна жена в с. Крайници , отнели й 7 лв. , нанесли побой на мъж, който се опитал да я защити. Сигналът е подаден в полицията в Дупница в 17.30 ч вчера. На пострадалия е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и накити от апартамент в града, проникването е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 17 февруари в Дупница, на ул. Николаевска, 22-годишен водач на л.а. „Форд“ губи контрол над автомобила и се удря в паркиран л.а. „Сеат“, пострадал е пътник във форда, настанен е с комоцио  дупниика болница, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

22 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, 3 от тях са нанесли щети. Пострадал е 68-годишен мъж при пожар в къща в с. Бистрица, унищожени са диван, печка, пералня. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Дупница; техническа неизправност е причинила пожар в нефункционираща будка за пици в центъра на Бобов дол. Унищожено е ел.табло, покривна конструкция; в овощна градина в землището на Рила е причинен пожар поради небрежно боравене с открит огън, унищожени са 1500 овощни дръвчета, 300 пластмасови касети.