19-годишен младеж е задържан от бобовдолски полицаи вчера за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка служителите открили у него 3 опаковки марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 17-годишен младеж за притежание на канабис. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от улиците „Св. Георги“ и „Кирил и Методий“ в Дупница. Служителите са открили и иззели от него суха листна маса, свита като цигара. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за престъпление против данъчната система. При извършени процесуални действия в къща в града са иззети 190 литра алкохолна течност без български акцизен бандерол. За случая е уведомен дежурен прокурор.

42-годишна жена е задържана в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи. Тя е отвлякла малолетното си дете, което е със здравословен проблем и е отглеждано в приемно семейство. Сигналът в полицията в Кюстендил е постъпил чрез тел. 112. Предприети са незабавни действия и майката и детето са установени. Детето е предадено на социална институция. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

18-годишно момиче е задържано в ареста на РУ Дупница за извършена кражба. Тя е отнела от 49-годишен мъж в двора на училище в града кожена чанта с ключове, мобилен телефон и 20 лв. Сигналът е подаден от жертвата, предприети са незабавни издирвателни действия  и извършителката е установена. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица за повреждане на чужда собственост – в събота в с. Джерман е повреден преден капак на л.а. „Рено“,  счупено е предно панорамно стъкло, по данни на заявителя деянието е извършено около 18.00 -18.30 ч. Предприети са незабавни действия от служителите на РУ Дупница и извършителката е установена – 29-годишна жена, деянието е било предшествано от битов конфликт; в неделя 40-годишна жена  е счупила стъклата на л.а. „Пежо“ в  с. Лиляч, община Невестино. За случаите е уведомена прокуратурата.

В края на миналата седмица е задържан  в ареста на РУ Кюстендил 25-годишен водач на л.а. БМВ за управление след употреба на алкохол – техническото средство е отчело резултат 1.38 промила . Взета му е кръв за изследване. Тестът за употреба на наркотици е отрицателен. Проверката е извършена на ул. „Калосия“ в Кюстендил. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица, причинени от безстопанствени животни, излезли на пътя. На 16 септември в 2.50 ч е подаден сигнал в ОДМВР,че на пътя с. Ябълково – Кюстендил има ПТП между камион и кон. Пристигналата на място дежурна полицейска група е установила на пътното платно  убито животното и нанесени щети на камиона, управляван от 57-годишен гражданин на Северна Македония. В обслужването на произшествието са участвали и служители на БАБХ, не са открили чип или ушна марка на животното, собственикът не е установен. Досъдебно производство е образувано по случая; Пътният инцидент между внезапно изскочили на пътното платно коне и л.а. „Хюндай“, управляван от 63-годишен дупничанин и пътуващ от Дупница към Кюстендил. Нанесени са щети на лекия автомобил, 1 от животните е намерено мъртво, установен е собственика на животните – законен представител на фирма за селскостопански животни. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Бобов дол. За случаите е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за причинена смърт на крава в животновъден обект в землището на с. Богослов. Стопанинът има съмнения, че животното е отровено. За случая е уведомена прокуратурата. 

В края на миналата седмица е постъпил сигнал в ОДМВР – Кюстендил, за извършена кражба на голяма сума пари от къща в с. Раждавица. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

3 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в областта. Щети не са допуснати.