Бързо полицейско производство е образувано в РУ Бобов дол вчера за притежание на акцизни стоки с цел разпространение. При проведени процесуални действия служителите са открили и иззели от дома на 68-годишен мъж в с. Паничарево 4600 къса цигари без български акцизен бандерол. Собственикнът на къщата е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Бобов дол, за случая е уведомена прокуратурата.

Сигнал за семеен скандал в Бобошево е подаден в РУ Дупница на 9 август, 58-годишна жена е заплашена от снаха си, че ще бъде наранена с нож. Предприети са незабавни действия от служителите, иззет е незаконно притежаван патрон за огнестрелно оръжие от сина на заплашената. 36-годишният мъж е задържан с полицейска заповед. Образувани са 2 бързи полицейски производства – за закана за убийство и за незаконно притежание на боеприпас. Уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на наркотично вещество и притежание на наркотици. 35-годишна водачка на л.а. „Фиат“  е управлявала след употреба на наркотик, тестът е направен с техническо средство. Последвали са процесуални действия в нейна къща в с. Берсин, там криминалистите открили суха листна маса – канабис, и сива бучка, която е реагирала на MDMA. Автомобилът, управляван от 35-годишната, е иззет принудително, съгласно НПК.  За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на наркотик – 21-годишният водач на л.а. „Мерцедес“ е проверен на ул. „Цар Освободител“ в града, тестът е направен с техническо средство. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, водачът е задържан с полицейска заповед, уведомена е прокуратурата за случая.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Рила вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. 49-годишният водач на л.а. „Фолксваген“ е проверен от пътните полицаи в с. Мурсалево, дрегерът е отчел 1.29 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед, взета му е кръв за анализ. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 6 500 лв. от къща в с. Делян, дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 1 пожар, щети не са допуснати. Обслужили са 2 сигнала за оказване на техническа помощ  - извадено е куче от шахта в Бобов дол, обезопасен е пътен участък след ПТП.