В края на миналата седмица криминалисти от РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 15-годишно момиче за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка от нея е иззета опаковка с МDMA, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

21-годишен жител на с. Слокощица е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. В края на миналата седмица криминалисти са осъществили процесуални действия в жилището му, открити и иззети са 181 грама брутно тегло канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

45-годишен дупниченин и 13-годишно момче са извършителите на кражба от къща в Дупница на пари и мобилен телефон, кражбата е извършена чрез взломно проникване и е заявена в РУ Дупница в края на миналата седмица. Пълнолетният извършител на деянието е задържан с полицейска заповед, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

37-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е установен в района на с. Баланово да управлява след употреба на наркотично вещество, при последвалия обиск от него е иззета и опаковка канабис,  и топче амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест.Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, по случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси. При извършена проверка в таванско помещение, ползвано от 37-годишен дупничанин  са открити и иззети 77 боеприпаса за огнестрелно оръжие. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е постъпил сигнал за намерен труп в района на с. Стоб, полицейски екип е извършил оглед на място, трупът е на 65-годишен местен жител, закаран е за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

78-годишен водач на л.а. „Лада Нива“ се е самокатастрофирал в с. Горановци в края на миналата седмица, закаран е за преглед в кюстендилската болница. Направеният му тест за употреба на алкохол е отчел резултат 1.28 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Кражба на 400 лв. от автомобил е заявена в края на миналата седмица в РУ Кюстендил, досъдебно производство е образувано по случая.

6 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в областта – 3 от тях са нанесли щети. Пожарът в къща в с. Слокощица е причинен поради строителна неизправност, изгорели са шкафове и инструменти, спасена е сградата; пожарът в къща в Кюстендил вчера е причинен поради небрежност, пострадал е 29-годишен мъж, закаран е в столично здравно заведение; пожарът, възникнал снощи в къща в Дупница, е причинен поради строителна неизправност, огънят е унищожил 100 кв. м покривна конструкция, имущество. Пострадали са 3-ма обитатели на къщата – единият е обгазен, другият е с изгаряния по ръцете, третият е с обгоряла ръка и счупена. След потушаването на пожара и извършен и оглед на място от дежурна полицейска група. Спасени са 2 сгради.