Кюстендилски криминалисти са задържали в края на миналата седмица двама млади мъже – на 18 и 19 г., за притежание на наркотично вещество. При проведените специализирани мероприятия за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, са иззети  2 ел. везни, 26 сгъвки канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество – 17-годишен е опитал да осуети полицейска проверка, изхвърлил е до себе си опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържан е с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

4 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотично вещество -  18-годишен водач, управлявал след употреба на наркотици, е установен в Кюстендил, 34-годишен водач е установен от дупнишки полицаи на ГП Е 79, управлявал е след употреба на наркотици, 61-годишен дупничанин е бил зад волана с 1.24 промила алкохол в издишания въздух, а 48-годишен водач е установен в Дупница да управлява с 3.20 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете са направени с техническо средство, 48-годишният е дал кръв за изследване. Водачите са задържани с полицейска заповед.  За случаите е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС с изтекъл срок на валидност на временни рег. Табели. Водачът е задържан с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост и кражба – счупено стъкло на л.а.“Фиат“, отнета е техника от автомобила, в с. Стоб. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила.

Кражба на хидравлично масло от фирмен склад в с. Крайници е заявена в РУ Дупница, образувано е досъдебно производство по случая.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица. Единият е нанесъл щети. Вчера в апартамент в кв. „Румена Войвода“ в Кюстендил пожарът е възникнал около 13.30 ч.., унищожени са дограма, мебели, техника. Спасен е 1 човек, евакурани са 10 души. Произшествието е обслужено от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.