Кюстендилски криминалисти са задържали снощи 31-годишна местна жителка, иззети са над 200 г канабис от нея и жилището й, бучка амфетамин и ел. везна. Специализираните действия са осъществени около 22.30 ч в рамките на операция за пресичане на престъпленията, свързани с наркотици. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

Снощи, малко преди 21.30 ч, е постъпил сигнал за извършена кражба на 530 евро, собственост на македонски гражданин. Деянието е осъществено на паркинг на търговска верига в Кюстендил. Предприети са незабавни издирвателни действия и полицаите стигнали до извършителя – 33-годишен мъж от с. Лозно, задържан е с полицейска заповед, част от парите са били у него. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера служители на РУ Дупница са установили извършителя на кражба на хидравлично масло от склад в с. Крайници. 42-годишният извършител е от селото, известен е на полицията с противозаконни деяния, задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за унищожени посеви в местността „Модро поле“ в землището на с. Скриняно, сигналът е постъпил от стопанисващия имота, засят и покълнала пшеница. При извършения оглед на място – около 200 дка, където е имало множество следи от чифтокопитни. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.