Вчера кюстендилски полицаи са установили извършител на взломна кражба от търговски обект в града. Отнети са 2 мобилни телефона, общата им стойност надхвърля 1000 лв. по данни на заявителя. След по-малко от 2 часа след подаването на сигнала в полицията служителите са задържали 21-годишния извършител, иззети са и откраднатите телефони. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.  Криминалистите са установили по безспорен начин, че задържаният е извършителят и на друга кражба от търговски обект в Кюстендил преди 2 дена – оттам бяха отнети дрехи и маратонки. Работата по образуваните производства продължава.

Снощи дупнишки полицаи са задържали 19-годишен младеж с 85 грама канабис. Проверката е извършена в жк „Дупница“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за извършено престъпление против финансовата система. При проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с акцизни стоки, служителите са извършили проверка в къща в с. Крайници, собственост на 64-годишен местен жител. Открити и иззети са 150 л домашна ракия. За случая е уведомена прокуратурата.