През изминалото денонощие на територията на Кюстендилска област е проведена специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Установени и иззети са незаконно притежавани оръжие, боеприпаси и наркотични вещества.

Дупнишки полицаи при извършена проверка снощи на л.а. „Тойота“, управляван от 46-годишен софиянец и двама пътници – непълнолетни лица от Дупница, са открили и иззели от непълнолетните лица по 1 опаковка канабис, образувани са бързи производства в РУ Дупница и е уведомен дежурен прокурор. Последвали са процесуални действия  в имот в с. Шатрово, община Бобов дол, ползван от 46-годишния софиянец, където са  открити пистолет и 135 боеприпаса, укрити на различни места – незаконно притежание. На различни места в къщата са открити и суха зелена листна маса, семена за коноп. При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на марихуана. Общо иззетото количество надхвърля 150 грама. Лицата са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на прокуратурата, работата по образуваните производства продължава под надзора на прокуратурата.

45-годишен мъж от Перник е задържан вчера от дупнишки полицаи за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси – при извършени процесуални действия в имот, ползван от него в с. Червен брег,  са открити и иззети пушка ЧЗ и 13 патрона. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница.

54-годишна дупничанка е задържана с полицейска заповед за извършена кражба на портфейл с пари, документи и банкова карта, криминалистите са я установили след по-малко от 24 часа след заявяването на престъпното деяние в РУ Дупница. Образувано е бързо производство по случая, уведомена е прокуратурата.

Двама мъже – на 28 и 24 г., са задържани с полицейска заповед от служители на Полицейския участък в Бобошево за извършена кражба на резачка, ъглошлайф , бензинова косачка от къща в с. Слатино, работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава под надзора на прокурор.

46-годишна жена от с. Дебрен е извършителка на кражба на мобилен телефон, кражбата бе заявена в края на миналата година в Сапарева баня. Задържана е с полицейска заповед, работата по образуваното досъдебнто производство в РУ Дупница  продължава, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол- 38-годишен водач на л.а. „Опел“ е проверен от пътни полицаи снощи в с. Коняво. Дрегерът е отчел резултат 2.60 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.