Вчера в ОДМВР е подаден сигнал чрез тел. 112 за прострелян мъж /ловец/ по време на ловен излет в местността „Стражата“ в землището на с. Цървеняно. Починалият е 40-годишен жител на с. Коняво. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група с участието на служители от отдел „Убийства“ – ГДНП, под ръководството на дежурен следовател. Установено е нараняване по трупа от дясното рамо в посока шията. От местопроизшествието е иззета ловната пушка, иззети са намерените вещи на ловеца. Разпитани са участници в лова. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на ОП – Кюстендил.

39-годишен мъж от Сапарева баня през нощта на 10 декември е повредил 2 ел.табла с електромери чрез произведени изстрели с ловна пушка. Задържан е от служители на РУ Дупница, иззето е ловното му оръжие. Образувано е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при ПТП в Дупница между л.а. „Мерцедес“ и „Форд“ , възникнало на кръстовището, образувано от улиците „Орлинска“ и „Самоковско шосе“ е пострадал 48-годишен мъж. Той е пътувал в мерцедеса. На водачите на двата автомобила са направени тестове за употреба на алкохол и наркотици. Резултатът на водача на мерцедеса е отрицателен, тестът на водача на форда/19 г. от с.Джерман/ е отчел употреба на наркотично вещество. На двамата водачи е взета кръв за анализ. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група под ръководството на следовател. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица в РУ Кюстендил и РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Кюстендилските пътни полицаи са установили 60-годишен водач на л.а. „Хонда“ да управлява с 1.57 промила алкохол в издишания въздух, дупнишките полицаи са установили 46-годишен румънски гражданин  на ГП Е 79 да управлява л.а. „Опел“ с 2.36 промила алкохол в издишания въздух. Водачите са задържани с полицейска заповед. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 21-годишен мъж за притежание на наркотично вещество – при личен обиск у него са открити 2 спейсбек, реагиращи на кокаин. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали извършител на кражба на пари от къща в града. Кражбата бе заявена на 2 декември. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава под надзора на прокурор.

Кражба на пари от къща в с. Пиперков чифлик е  заявена в края на миналата седмица в РУ Кюстендил, местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.