73-годишен мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ  Кюстендил за отправена заплаха към съпругата му. Сигналът е подаден 73-годишната жена от с. Пелатиково, която твърди, че се страхува за здравето и живота си. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата. 

Снощи около 22.15 ч в жк „Румена Войвода“ в Кюстендил  е възникнал скандал между двама мъже, прераснал в сбиване. Единият е 35-годишен, другият – 34-годишен. По-младият е с лека телесна повреда. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал, че през нощта на 13/14 септември е счупена маса в двора на кюстендилско училище. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в областта – 2 от тях са причинени поради небрежност, щети не са допуснати. Третият е възникнал поради късо съединение в ел. табло в Дупница, щети не са нанесени.