35-годишен дупничанин и 23-годишният му гостен са задържани от служители на РУ Дупница за притежание на наркотични вещества. При проведените процесуални действия в жилището на по-възрастния са открити опаковки канабис/124 грама/ и опаковки кокакин/0.74 г/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

46-годишен мъж е настанен в столично здравно заведение с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота след среднощно сбиване. Той е бил в компанията на 28-годишна жена, и двама мъже на 26 и 30 г. в заведение на 3 срещу 4 май, там е възникнало и напрежението, последвала е физическа разправа  по бул. „България“. След проведените оперативни действия е задържан с полицейска заповед 30-годишният мъж. Досъдебно производство е обазувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

35-годишен мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за упражнено домашно насилие, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на стъклопакет на входна врата на кредитен офис в града. По данни на заявителя деянието е извършено за времето от 2 до 6 май. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Дупница е заявена кражба на странично огледало от л.а. „Тойота“, паркиран на ул. „Клокотница“ в града.Досъдебно производство е образувано по случая.

Две непълнолетни момичета са установени от дупнишки полицаи и предадени на социална институция, били са обявено за общодържавно издирване. Момичетата са в добро здравословно състояние. 

2 пътни произшествия са възникнали през почивните дни в Кюстендилска област – на 4 май в Дупница на кръстовището, образувано от улиците „Страхил Войвода“ и „Хан Крум“ ,63-годишен водач на л.а. „Пежо“ е отнел предимство на л.а. „Фолксваген“, движещ се в посока пътен възел „Байкал“ и управляван от 19-годишен водач, и двата автомобила се удрят. Водачът на пежото е настанен в дупнишка болница с травматичен шок, водачът на фолксвагена е с порезна рана на десния крак. На по-младия водач тестовете за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни, на другия водач е взета кръв за анализ. По случая е образувано досъдебни производство в РУДупница, уведомен е дежурен прокурор; на 5 май  в местността „Черна нива“ ,на пътя Кюстендил – Дупница, е възникнало ПТП между мотоциклет, управляван от 31-годишен мъж, и л.а. „Мазда“, управляван от 54-годишна жена. Водачите са леко пострадали, мотоциклетитът е с комоцио, о шофьорката – с порезни наранявания. Тестовете на двамата водачи за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Досъдебно производство по случая е образувано в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани през почивните дни – за управление на нерегистриран автомобил, 45-годишният водач е установен в с. Горна Гращица; за управление на нерегистриран мотопед, на който са монтирани регистрационни табели, издадени за друго МПС – водачът е установен в гр. Бобошево/54 г./; за управление на МПС след употреба на алкохол, 64-годишният водач е установен в с. Ресилово, тестът е отчел резултат 1.21 промила алкохол в издишания въздух. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през почивните дни, 2 от тях са нанесли щети, оказана е техническа помощ при подадени 12 сигнала.

На 5 май в частен имот в Бобов дол се е взривила газова бутилка, пострадала е 80-годишна жена, настанена е за лечение в столична болница.Огънят е унищожил техника, мебели, ролетна врата. Спасена е част от къщата. РУ Бобов дол изяснява причините за възникването на пожара, образувано е досъдебно производство.

Пожарът в с. Таваличево е възникнал в помощна постройка в частен имот на 4 май. Унищожени са покривна конструкция, мебели, техника, лек автомобил, котел за отопление, дърва за огрев, селскостопанска техника. Няма пострадали хора. Причините за пожара изяснява РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

 07 май 2024 | 10:38