Извършител на голяма сума пари установиха и задържаха кюстендилски криминалисти вчера. Сигналът за извършена кражба на 42 000 лв. от каса на фирмен офис в Кюстендил е постъпил сутринта, няколко часа по-късно служителите на РУ Кюстиндил при проведени процесуални действия в жилището на 19-годишен служител на фирмата в с. Шишковци е открита откраднатата сума. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера кюстендилски полицаи са установили извършители на кражба на 1 ръчна количка и чувал с въглища от къща в кв. „Изток“ в града – 20-годишен и негов непълнолетен приятел. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са задържали 38-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка от него са иззети 2 опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с техническо средство. Бързо производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, единият е причинил загуби – неправилно ползване на отоплителни уреди е причина за пожара в къща в с. Сапарево. Унищожени са 10 кв. м покривна конструкция, спасена е останалата чест от сградата.