Вчера при извършена проверка от служители на РУ Кюстендил на 28-годишен мъж са открити и иззети по 1 опаковка хероин, амфетамин и канабис. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от ул. „Даскал Дамаскин“ и „Ц. Освободител“. Видът на високорисковите наркотични вещества е установен с полеви наркотест. 28-годишният е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на портфейл с пари и документи от търговски обект. Полицаите предприели незабавни издирвателни действия и извършителят на деянието е задържан, от него са иззети откраднатите вещи. Той е 33-годишен местен жител, известен на полицията като извършител на множество противозаконни деяния. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

10 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН в областта. 9 са пожарите, като 8 от тях са причинени поради небрежност, 1 е причинен поради самозапалване в комин. Противопожарните екипи не са допуснали щети.