Снощи кюстендилски полицаи са задържали 47-годишен мъж за възпроизведен изстрел в заведение/снек бар/ в кв. „Запад“ в града. Сигналът е подаден в полицията чрез тел.112, пристигналите на място полицаи са установили, че изстрелът е единичен, е причината е повишен градус на веселието. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 26-годишен водач на л.а. „Мицубиши“, който опитал да избегне полицейска проверка в района на с. Слокощица – не се е подчинил на подаден сигнал от служителите за спиране, след кратко преследване е спрян на черен път край селото, оказало се, че водачът е неправоспособен а тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 2.12 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Криминалисти от ОДМВР – Кюстендил, при проведени специализирани действия са установили, че 18-годишен младеж държи в дома си наркотични вещества, иззети са 17 грама канабис и 34 таблети МDМА, видът на наркотиците е установен с полеви наркотест, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в Пункта за регистрация на МПС в Дупница е бил представен автомобил – „Фолксваген“, за регистрация, при проверката служителите установили, че автомобилът е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, образувана е преписка по случая в РУ Дупница.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, щети не са допуснати.