В края на миналата седмица на територията на ОДМВР – Кюстендил, бе проведена специализирана операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. В рамките на осъществените действия екипите са открили укрити  в района на с. Големо село – в близост до автоморга, и иззели 2 купета на автомобили, обявени за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

В частен имот в с. Раждавица, обитаван от 65-годишен мъж и  адресно регистриран в столицата, криминалистите са открили и иззели 3 ловни пушки, 1 боен пистолет, бойно устройство и 1177 патрона от различен калибър, 4 пълнителя и 1 заглушител. Бързо полицейско производство е образувано по случая в ОДМВР, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за продажба на стоки със запазена търговска марка и бъз съгласието на притежателя на правата. Стоките са предлагани на временни търговски обекти/сергии/. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за притежание на наркотично вещество е образувано в края на миналата седмица в РУ Рила. Специализираните действия служителите осъществили в условията на неотложност в имот в с. Мурсалево, обитаван от 50-годишна жена и 34-годишния й син. Открита и иззета е опаковка с марихуана, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомена прокуратурата.

34-годишен мъж е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица за извършена кражба на джанти от къща в кв. „Изток“.  Извършителят на деянието е установен няколко часа след подаването на сигнала в РУ Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

31-годишна дупничанка е установена и задържана за извършена кражба на портфейл с документи и 150 лв. от жилището на 79-годишен в града. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

29-годишен перничанин е задържан в ареста на РУ Кюстендил в края на миналата седмица, управлявал е автомобил в рамките на наложено му наказание за управление на МПС без СУМПС, проверката е извършена на ул. „Гюешевско шосе“. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество – единият водач е 40-годишен и е бил зад волана с 1.90 промила алкохол, другият е на 27 години и е управлявал след употреба на наркотик, тестовете са направени с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор. 

Кражба на моторен трион  от къща в града е заявена в РУ Кюстендил в края на миналата седмица, проникването е осъществено чрез взломяване на врата на гараж. Досъдебно производство е образувано по случая.

6 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта в края на миналата седмица, един от тях е нанесъл щети – унищожена е решетка на л.а. „Пежо“. Запалването е причинено от късо съединение, екипът е спасил автомобила от унищожение.