Четирима млади мъже са задържани вчера от кюстендилски криминалисти за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена в района на с. Николичевци. Последвали са процесуални действия в жилище в селото, обитавано от единия от тях. Там е открита още 1 опаковка канабис и кутия със суха листна маса/канабис/ и везна. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Общото количество на канабиса е 159 г. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 18-годишен мъж от с. Джерман за притежание на канабис. Проверката е извършена на ул. „Княз Борис“ в Дупница, от младежа са иззети 7 опаковки със суха листна маса.- Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол-. 43-годишен водач на л.а. БМВ е управлявал с 1.46 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Овощарска“ в града. Водачът е задържан с полицейска заповед.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за незаконен добив на дървен материал. В складова база в града са открити 15 куб.м букови дърва без изискващите се документи.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени 2 извършени кражби – от къща в с. Шишковци са отнети смесители за мивки; от фирмен склад в Кюстендил – 13 шевни машини и инвентар. По случаите са образувани досъдебни производства.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера, причинени са поради небрежност. Единият от тях – в землището на с. Шишкови е нанесъл щети – унищожени са 9 овощни дървета