Двама младежи/ на 20 и на 21 години/ са задържани от служители на РУ Бобов дол за нанесен побой на техен съсед в с. Мало село, общ. Бобов дол. Пострадалият е потърсил помощ от съседи малко след 2.00 ч, те са подали сигнала за инцидента. Служителите на реда предприели незабавни действия. Извършителите на нападението са задържани с полицейска заповед за 24 часа, пострадалият/50 г./ е настанен за лечение в столично здравно заведение с черепна травма. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ кюстендилски пътни полицаи са извършили проверка на кръстовището, образувано от улиците „Бузлуджа“ и „Хаджи Димитър“ в града , на л.а. „Мерцедес“, водачът е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.75 промила алкохол в издишания въздух. 57-годишният водач е задържан, по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 30 лв. от къща в града, проникването е осъществено чрез взломяване на входната врата. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН - в с. Жиленци са горели сухи треви и храсти, щети не са нанесени; в с. Мурсалево във фирмен двор са изгорели 5 куб. м буков материал, 12 куб. м изрезки от фурнир. Противопожарният екип е спасил от унищожаване сграда, 40 куб. м дървен материал и машина. Двата пожара са причинени поради небрежност.