27-годишен мъж от с. Яхиново е задържан от дупнишки полицаи през изминалата нощ за притежание на наркотични вещества. При проведените специализирани действия са открити и иззети от помещение в жилището му 4 стъклени буркана и найлоново пликче със суха листна маса и опаковка бяло прахообразно вещество. Листната маса е реагирала на канабис при направения полеви наркотест, а прахообразното вещество – на амфетамин. Задържаният мъж е известен на полицията и с други противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

На 20 март през нощта е постъпил сигнал в РУ Бобов дол от 86-годишен жител на града, който е нападнат от неизвестни лица в дома си, ударен е с твърд предмет, отнети са му 1500 лв Предприети са незабавни действия, задържани са двама мъже от Радомир – изяснява се съпричастността им към престъплението. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 20 март, около 5.00 ч, в гр. Бобошево на ул. „Васил Левски“ е нанесен побой на 35-годишен мъж.Местопроизшествието е обслужено от екип на РУ Дупница, пострадалият е настанен в болница „Св. Иван Рилски“ с фрактура на ребра и комоцио, без опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено взломно проникване в помещение на спортен комплексс в града, отнети са маратонки, инструменти и около 10 лв. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. Резултатът на 33-годишния водач на л.а. „Фиат“ от с. Овчарци е 1.34 промила, резултатът на 54-годишният водач на л.а. БМВ от Бобошево е 1.26 промила. Тестовете са направени с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица. Щети е нанесъл пожарът, възникнал през изминалата нощ в мазе на жилищен блок в Дупница. Изгорели са 2 прахосмукачки, складирано в мазето имущество, опушени са 30 кв. м стени, спасена е останалата част от мазето.