3 бързи полицейски производства за нарушаване на наложени карантинни мерки в условията на извънредно положение са образувани в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Тримата мъже са установени на изграденото КПП в с. Нов чифки – двама от наруштелите са установени вчера, те са на 37 и на 47 години, единият е установен в събота и е на 37 години. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

28-годишен извършител на взломна кражба е задържан в края на миналата седмица в РУ Бобов дол. Той е проникнал в гараж в града и е отнел множество инструменти и машини – резачки за дърва, бормашина, кабел и др. По данни на заявителя кражбата е била извършена за времето от 16 до 17 април. При проведените специализирани действия криминалистите стигнали до извършителя, открити и иззети са и крадените вещи. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

19-годишен младеж от Казичане е задържан в края на миналата седмица от служители на РУ Бобов дол за притежание на канабис. Той е установен на ул. „27 октомври“ в града с цигара. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота в РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС – 48-годишен мъж от с. Доброво е управлявал мотопед „Пиаджио“. Установен е от служители на изграденото КПП в с. Нов чифлик. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В събота служители на РУ Дупница са установили 36-годишен водач на л.а „Опел“ да управлява след употреба на алкохол. Техническото средство е отчело резултат 1.69 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при ПТП в Дупница са пострадали 20-годишен водач на л.а. „Сеат“ и 22-годишният му спътник. Водачът на сеата е загубил контрол над автомобила и се е ударил в насрещно движещ се л-а- БМВ, управляван от 23-годишен. Двамата пострадали са настанени в дупнишка болница с охлузни наранявания и травматичен шок на водача. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в Кюстендилска област, причинени поради небрежност. Материални загуби не са допуснати.