В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 31-годишен мъж от с. Лозно за притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката в селото. От 31-годишния мъж са иззети 2 опаковки амфетамин, общото им тегло е 15 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Полицаи от РУ Бобов дол са установили извърштелите на кражба на 140 лв. и вещи от частен имот в града. Кражбата е била извършена на 19 март. Откраднатите вещи са открити у двамата младежи – 18-годишни са извършителите и са от Бобв дол. Материалите са докладвани на дежурен прокурор, работата по случая продължава.

Вчера е възникнало ПТП на кръстовището за с. Богослов и с. Слокощица между л.а. „Рено“, управляван от 60-годишен софиянец и л.а. „Ауди“, управляван от 58-годишна кюстендилка. Пострадала е водачката на аудито – закарана е в кюстендилската болница. Тестът на водача на реното за употреба на алкохол е отчел резултат 1.64 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. Водачът на реното е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. Водачът на л.а. Хюндай – 45-годишен кюстендилец, е управлявал с 1.49 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ул.“Руен“ в града.Водачът е задържан за 24 часа в полицейския арест.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на хранителни продукти и пари – около 300 лв. по данни на заявителя, от търговски обект на ул. „Отец Полихрони“ в града.По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

11 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Всички са причинени поради небрежност, горели са сухи треви, храсти и отпадъци. Материални загуби не са допуснати.