Тази сутрин при ПТП край Кюстендил – при разклона за с. Лозно, е пострадала 53-годишна водачка на л.а. „Ауди“. Не е спряла на знак СТОП и е отнела предимство на л.а. „Алфа Ромео“, управляван от 28-годишен мъж. На двамата водачи е оказана медицинска помощ, водачката на аудито е настанена в хирургичното отделение на кюстендилската болница, по първоначални данни е без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Нощес, малко след полунощ, 23-годишна жена от с. Яхиново е нанесла удар с нож в областта на главата на свой 31-годишен познат. Срещата им се е състояла на паркинг на ул. „Самоковско шосе“ в Дупница. На пострадалият е оказана медицинска помощ в дупнишка болница и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота е. 23-годишната жена е задържана с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на на 140 лв. и вещи от апартамент в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 8 пожара в Кюстендилска област, 7 от тях са причинени поради небрежност и щети не са допуснати. Единият пожар – в къща в Кюстендил, е причинен от неправилно ползване на лампа за отопление на пилета /бройлери/. Унищожени са 10. Няма пострадали хора.