Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са открили вчера дупнишки полицаи в жилището на 72-годишен местен жител. Процесуално-следствените действия са проведени в условия на неотложност. Получен е сигнал в управлението в Дупница за стрелба по котки. Предприети са незабавни действия, установено е, че изстрелите са възпроизведени от терасата на възрастния мъж. В жилището са открити и иззети 2 незаконно притежавани пушки, 680 патрона от различен калибър, 9 капсулдетонатора. Иззет е и пистолет с 2 пълнителя – законно притежавани. 72-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са гумите на л.а. „Ауди“, паркиран в жк „Бистрица“. Местопроизшествието е обслужено от дежурна група, започнато е досъдебно производство.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара в Кюстендилска област, щети е нанесъл пожарът в къща в Дупница. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, мебели и дограма. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, няма пострадали хора.