Снощи в кюстендилския квартал „Изток“ е възникнал скандал между група жители на квартала, прераснал е в масово сбиване. Последвало е и възпроиздвеждане на изстрели с газово и огнестрелно оръжие. Пострадал е 26-годишен мъж – настанен е в кюстендилската болница за лечение с огнестрелна рана в областта на главата, без опасност за живота е. Пристигналите на местопроизшествието полицейски екипи са туширали напрежението, задържани с полицейска заповед са 4-ма участници в сбиването, единият е непълнолетен. От местопроизшествието са иззети 7 гилзи от гладкоцевно оръжие и 1 от газово. Нанесени са и повреди на  автомобили. Работата по случая продължава в рамките на  образуваното досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Дупница са задържали 48-годишен жител на село Яхиново за отправена заплаха за убийство към негова позната. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера  бе оказана медицинска помощ на 14-годишно момче след произшествие с автопатрулен автомобил в Кюстендил. Момчето, тичайки по тротоара, внезапно е предприело пресичане на пътното платно и странично се е ударило в движещия се направо с включен светлинен и звуков сигнал полицейски автомобил. След извършените прегледи момчето е освободено за домашно лечение. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група и дежурен следовател, на полицаите са направени тестове за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Взета им е и кръв за анализ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница са заявени 3 извършени кражби – отнети са със сила 700 лв. от 65-годишен мъж, от товарен автомобил, паркиран пред хранителен магазин в Дупница, са отнети яке, пари и документи, от къща в с. Червен брег са откраднати 50 бутилки уиски. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Бобов дол е гасил пожар в локомотив, причинен от самозапалване на мека връзка на двигател. Спасен от унищожаване е локомотивът.