Вчера в рамките на провеждаща се специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, са задържани двама мъже в Дупница с полицейска заповед. Единият е 30-годишен и е от с. Овчарци, от него са  иззети  2 опаковка с канабис, той е задържан в квартал на града. Другият е 20-годишен  - от жилището му при процесуално-следствените действия са иззети ел.везна и опаковка канабис/3 грама/. Специализираната операция се провежда от служители на сектор „Криминална полиция“ – ОДМВР, и служители на РУ Дупница.  По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера служители на РУ – Кюстендил, са установили извършител на кражба от частен имот в града – отнети са фибран, плочки, лопата секира. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се съпричастност на 29-годишния извършител и към други противозаконни деяния. Уведомен е дежурен прокурор.

31-годишен извършител на кражба е задържан вчера в Бобов дол от служители на местното РУ. Той е взломил таванско помещение в жилищна сграда и подготвял за изнасяне детска количка, 2 велосипеда и метален казан, полицаите били на местопроизшествието минути след подадения сигнал, че се извършва кражба. Установеният на местопроизшествието мъж  е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

3 бързи полицейски производства са образувани вчера за управление на МПС след употреба на алкохол – единият от водачите е установен от пътни полицаи от Кюстендил в района на с. Вратца, управлявал е л.а. „Алфа Ромео“, 46-годишен е и е от София. При направения му тест дрегерът е отчел 1.21 промила алкохол в издишания въздух, взета му е кръв за анализ; другите двама водачи са установени на територията на РУ Дупница – 53-годишен водач на л.а. „Форд“ е управлявал с 1.68 промила алкохол в издишания въздух, отказал е да му бъде взета кръв за анализ. Третият водач, управлявал след употреба на алкохол, е установен през изминалата нощ в с. Крайници, неговият резултат от теста с дрегер е 2.68 промила.Отказал е да му бъде взета кръв за анализ. Тримата водачи са задържани с полицейска заповед. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

Преписка е образувана в РУ Дупница за управление на МПС без регистрационни табели. Малко след 17.00 ч на 5.11.2022 г. полицейски служител е видял  на ул. "Бачо Киро" в Дупница движещ се "Мерцедес" без регистрационни табели, подал е сигнал за спиране. Водачът на автомобила е местен жител, 26-годишен, собственик, снети са му обяснения, твърди, че е отивал при автомонтьор, преди да го представи за регистрация. Съставен му е АУАН. Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

Два пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност.