2 досъдебни производства са образувани вчера – в РУ Рила и РУ Кюстендил, за държане без надлежно разрешение на вещи и предмети, забранени от закона – при проведените процесуално-следствени действия в къща в гр. Кочериново служители на РУ Рила са открили и иззели 43 патрона от различен калибър и 2 капсулдетонатора. 29-годишният обитател е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Рила. Кюстендилските криминалисти при проведени процесуално-следствени действия в с. Шишковци – в жилище обитавано от 29-годишен местен жител са открили и иззели 2пушки, 9 капсулдетонатора, 71 патрона от различен калибър, казан за ракия и съдове с100 литра ракия. Ползвателят на имота е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. 29-годишния мъж час по-рано е бил установен да управлява л.а „Фиат“ след употреба на наркотично вещество, тестът му е направен с техническо средство, отказал е да му бъде взета кръв за анализ – за това деяние е образувано бързо полицейско производство. Случаите са докладвани на прокуратурата.

Вчера при проведени издирвателни действия кюстендилски криминалисти са открили в мазе на жилищна сграда, трупа на 48-годишен мъж. Мъжът е живеел в същата сграда, по данни на близките му е излязъл от жилището на 30.11.22 вечерта. При извършения оглед видими следи от насилие не са открити, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера по време на извършване на строителни дейности в землището на с. Друмохар е пострадал 38-годишен работник – от токов удар е получил изгаряния, закаран е за лечение в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера на околовръстния път на Кюстендил е възникнало ПТП между 2 леки автомобила „Мерцедес“. Единият водач е на 41 години, другият на – 61 години. На двамата мъже са направени прегледи в кюстендилската болница, установено е, че нямат счупвания. Взети са им кръвни проби за анализ за алкохол и наркотици. Нанесени са щети на автомобилите. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.