28-годишен кюстендилец е задържан от служители на РУ Кюстендил в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на ул. „Стефан Караджа“ в града у него е открита опаковка с хероин, при последвалите процесуални действия в жилището му са открити и иззети и 2 станиолови опаковки с канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество – от 17-годишен младеж е иззета опаковка канабис при проверка в края на миналата седмица. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Младежът е задържан с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.

4-ма мъже са задържани от служители на РУ Дупница в края на миналата седмица за извършена кражба на метални отпадъци от въжена линия на предприятие. Те са установени в района на с. Палатово, придвижвали са се с л.а. „Фолксваген“, а иззетото от тях количество метали е 160 кг- , задържаните са дупничани и са на възраст от 19 до 54 години. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. 

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества– единият водач е установен на ГП Е 79, придвижвал се е с л.а. „Фолксваген“, 44-годишен софиянец е, другият водач е установен в гр. Бобошево, той е управлявал автомобила си с 2.81 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете са направени с техническо средство. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил в събота за повреждане на чужда собственост – 25-годишен мъж е счупил стъкла на прозорци на жилище в града.За случая е уведомен дежурен прокурор.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, щети не са допуснати.