28-годишен дупничанин е задържан вчера от служители на РУ Дупница за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена в жк „Южен“ в града, у проверения са открити 14 полиетиленови топчета и саморъчно свита цигара от суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Последвали са претърсвания и в с. Баланово и в дворно място на училището е открит плик със суха листна маса, реагиращ на канабис/42.47 г/. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали 37-годишен мъж за извършена кражба на мобилен телефон от частен имот в града. Кражбата бе заявена ден по-рано в РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са образувани 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверките са извършени на ул. „Бузлуджа“ в града, резултатът на 74-годишния водач е 1.23 промила, на 33-годишната водачка – 1.25 промила. Водачите са дали кръв за изследване. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, причинени поради небрежно боравене с открит огън. Единият пожар е нанесъл щети – изгорели са 50 кв. м покривна конструкция на навес в Сапарева баня, ПВЦ дограма, 3 куб. м дърва за огрев, 3 тона пелети. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 2 сгради, няма пострадали хора.