27-годишен жител на с. Баланово е задържан в края на миналата седмица от дупнишки полицаи за престъпление, свързано с наркотици. При проведени специализирани действия в селото в пристройка на къща, ползвана от 27-годишния, са открити  и иззети 30.86 грама канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – счупени са странични стъкла и задно панорамно на л.а. „Ситроен“, срязани са 4-те гуми.  Автомобилът е бил паркиран на ул. „Самодивска“. Извършителят на деянието е установен /18 г. местен жител/. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол.49-годишен водач на л.а. „Фиат“ е проверен на ГП Е 79. Дрегерът е отчел резултат 1.65 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед, взета му е кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – спукани са 4 гуми на л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран на ул. „Дрин“ в града.Образувано е досъдебно производство по случая.

В РУ Дупница е заявено повреждане на оградна мрежа на частен имот в града. По случая е образувано досъдебно производство.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица. В петък е възникнал пожар в апартамент в Дупница, небрежност е причината. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, спасен е апартаментът, няма пострадали хора.

Пожарът в местността „Калинско дере“ , над язовир „Калин“ в Рила е възникнал в събота, тръгнал е от сухи треви, низово е навлязъл в иглолистна гора. Гасенето продължава, локализиран е на площ от 150 дка.