Две бързи полицейски производства са образувани вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество. Единият водач /52 г./ е установен при проверка в с. Невестино, управлявал е л.а. „Форд“  с 2.57 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е дал кръв за изследване. Другият водач /55 г./ е проверен в района на с. Нов чифлик, управлявал е товарен автомобил след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство.

Двамата водачи са задържани с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Вчера сутринта е намерен паднал мъж на стълби в ЖК „Елица“ в Дупница. Закаран е в дупнишка болница с черепно-мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, в рамките на което се изясняват причините за настъпилите травми.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 3 гуми на л.а. „Нисан“, който е бил на паркинг на ул. „Самоковско шосе“ в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар, възникнал в гараж в града. Унищожено е купето на л.а. ВАЗ, противопожарния екип е спасил от унищожаване останалата част от автомобила, къща и гаража. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.