Вчера кюстендилски криминалисти са установили извършители на престъпления, свързани с наркотични вещества. Иззети са над 30 г амфетамин. 29-годишен мъж опитал да осуети полицейска проверка, като изхвърлил до себе си в тревната площ на ул. „Д. Беровски“  в града 2 опаковки с бяло тебеширено вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин, теглото му е 10 грама. Притежателят на наркотичното вещество е задържан с полицейска заповед.

Проведени са и  процесуално-следствени действия в жилище в Кюстендил, обитавано от 30-годишен мъж, оттам са иззети 21 грама амфетамин и опаковка канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Обитателят на жилището и гостите му/двама мъже на 31 и 27 г. и жена на 19 г./  са задържани с  полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Вчера 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, са гасили пожар в къща в Гиздова махала в града. Унищожени са 5 кв. м покривна конструкция, спасени са 90 кв. м покривна конструкция и сградата. Няма пострадали хора. Причина за възникването на пожара е късо съединение.