34-годишен мъж от Самоков е задържан вчера от служители на полицейския участък в кв. „Изток“ в Кюстендил. Той е бил проверен на ул. „Банска“, от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи, малко след 22.30 ч., дупнишки полицаи са проверили 21-годишен мъж от с. Яхиново в района на ЖП гарата в Дупница, иззели са от проверявания 6.31 грама амфетамин, за притежанието на високо рисковото наркотично вещество не е имал разрешителен документ. 21-тодишният е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил. Единият е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди – запалили са се дрехи, сушени върху акумулираща печка в апартамент в града. Изгорели са, опушени са 5 кв. м стени. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН, няма пострадали хора. Другият пожар е причинен поради самозапалване в комин в апартамент в кв. „Запад“, щети не са допуснати.