Вчера кюстендилски полицаи са извършили проверка на 15-годишно момче в близост до училище в Кюстендил, при приближаването им момчето е изхвърлило предмет до себе си. Оказало се, че това е саморъчно свита цигара със зелена листна маса. При направения полеви наркотест съдържанието е реагирало на канабис. Момчето е задържана в РУ Кюстендил, уведомен е инспектор от Детската педагогическа стая, снети са обяснения и момчето е предадено на родител по предвидения в закона ред. Работата по случая продължава, образувано е бързо полицейско производсто, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при проведени специализирани полицейски действия дупнишки полицаи са открили и иззели от къща в града 2 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Къщата се обитава от 61-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

10 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, 9 от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Екипите на районните служби ПБЗН не са допуснали щети. 1 пожар в къща в местността „Гола Велика“ в Кюстендил  е възникнал поради строителна неизправност в комин.  Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция, спасена е къщата. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.