53-годишен, обявен  от Австрия за международно издирване чрез Шенгенската информационна система, е установен от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица. Той е с двойно гражданство – българско и сръбско. Уведомена ДМОС – МВР.

244 литра алкохол без български акцизен бандерол е иззет от имот в с. Червен брег от дупнишки полицаи. Процесуалните действия в къщата на 70-годишния са осъществени в условията на неотложност. Бързо полицейско производство за престъпление против финансовата система е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. 

34-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на хероин. Проверката е извършена на ул. „Любимец“ в града, открити и иззети са 2 опаковки с наркотика. Видът е установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за притежание на наркотично вещество  е образувано в РУ Кюстендил – 3 непълнолетни момичета са установени в района на училище в града снощи, служителите са иззели от тях 3 цигари от суха зелена листна маса/канабис/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

17-годишен младеж е задържан от бобовдолски полицаи за притежание на наркотично вещество, проверката е извършена от служителите на ул. „Дружба“ в града, иззета е опаковка метамфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за отправена закана за убийство  – 40-годишният мъж,  отправил заканата към негови познати, е задържан с полицейска заповед. Последвали са процесуални действия в дома му, където полицаите открили и иззели пневматична пушка и газов пистолет. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за притежание на  наркотично вещество – от жилището на 38-годишен местен жител е иззета суха листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис.38-годишният е задържан с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано за незаконно притежание на огнестрелно оръжие в РУ Кюстендил – пушката е иззета от дома на 68-годишен мъж от с. Жиленци. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС от неправоспособен водач. Служителите извършили проверката на ул. „Гюешевско шосе“, 23-годишният водач на л.а. „Фолксваген“ бил неправоспособен – не е притежавал СУМПС, установено е, че деянието е извършено в условията на повтаряемост. Задържан е с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на нерегистриран мотопед и след употреба на алкохол – тестът на 69-годишния водач е отчел резултат 1.38 промила алкохол в издишания въздух; 35-годишният водач на л.а.“Мазда“ е проверен на АМ „Струма“ – при тунел Блатино, управлявал е след употреба на наркотично вещество и е бил неправоспособен, задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

9 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в областта.3 от тях с материални загуби, загинало е 11-годишно момче при единия пожар – той е възникнал в къща в кюстендилския квартал „Изток“ в петък. Сигналът е постъпил в 18.25 ч, два екипа са гасили и след потушаването на пожара в спомагателна постройка е открит трупът на11-годишното момче, напълно унищожени са жилищна сграда, спомагателна постройка и лек автомобил. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, образувано е досъдебно производство. 

Пожарът, причинен поради самозапалване в л.а. „Мазда“, е унищожил автомобила, инцидентът е възникнал при разклона за с. Блатино вчера. Няма пострадали хора. 

Пожарът в частен имот в с. Крайници е възникнал поради оставена без надзор  печка на твърдо гориво, докато се вари зимнина, унищожени са 15 кв.м покривна конструкция на навес, 1 куб.м дърва за огрев. Противопожарният екип от РСПБЗН – Дупница, е спасил 2 сгради от огъня, няма пострадали хора.