28-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ е задържан от кюстендилски полицаи вчера за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена в района на с. Вратца. Тестът е направен с техническо средство.  По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил. Криминалисти са провели процесуални действия в жилището му в града, открити  и иззети са 5 ловни патрона и метална кутия с канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая,уведомена е прокуратурата.

Установен е извършител на кражба на музикална уредба от къща в с. Лиляч, полицаите от ПУ в с. Невестино предприели незабавни действия след получаването на сигнала вчера,  открили музикалната уредба в дома на 38-годишен жител на селото. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Рила за управление на нерегистрирано МПС , служителите извършили проверката в гр. Кочериново на л.а. „Фолксваген“, управляван от 55-годишен дупничанин, без регистрационни табели.  За случая е уведомен дежурен прокурор.