Вчера кюстендилски полицаи са установили извършителите на кражба на шевни машини и оборудване от фирмен склад в Кюстендил. Кражбата бе заявена в полицията миналата седмица. Четиримата мъже, които са на възраст 41 г., 20 г., 21 г., 31 г., са известни на полицията и с други противозаконни деяния.  Полицаите са открили и иззели част от откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава под надзора на прокурор.

Вчера криминалисти от Кюстендил, Дупница и Рила са провели специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, по време на осъществените процесуално-следствени действия са задържани 35-годишен мъж от с. Смочево, в чиито дом е открито шише с 10 мл канабис,  38-годишен и съжителстващата с него 33-годишна жена – от техния имот 386 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е образувано бързо полицейско производство за  управление на МПС след употреба на алкохол. Водачът на л.а. „Фолксваген“ е проверен  от пътни полицаи в град Кочериново, 

Тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 1.28 промила алкохол в издишания въздух . За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера около 17.30 ч е получен сигнал в ОДМВР – Кюстендил, чрез тел.112 за открит труп на мъж  на ул. „Хаджи Димитър“ в Кюстендил - в коритото на река Банщица. Местопроизшествието е обслужено от екипи на РУ Кюстендил, РСПБЗН и ЦСМП. Трупът е идентифициран – 76-годишен кюстендилец, закаран е за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.