3 бързи полицейски производства са образувани през почивните дни за управление на МПС след употреба на алкохол и управление с неистинско СУМПС.  Кюстендилски полицаи са установили 25-годишен водач да управлява л.а. „Форд“ с 1.87 промила алкохол в издишания въздух; рилски полицаи са установили 38-годишен водач на товарен автомобил да управлява с 1.77 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете са направени с техническо средство; дупнишки полицаи са установили 22-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ да управлява с неистинско СУМПС, издадено от Кралство Великобритания. Тримата водачи са задържани с полицейска заповед. Уведомена е прокуратурата за случаите.

38-годишен дупничанин е задържан с полицейска заповед в събота вечерта за нанесен побой и упражнена принуда към 41-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Кражба на 3 чифта ски, 5 велосипеда и 30 бутилки вино от къща в Кюстендил е заявена вчера в полицията в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

3 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН през почивните дни, 1 от тях е нанесъл щети – в къща в с. Сапарево строителна неизправност е причинила пожара, унищожена е преградна дървена конструкция – 4 кв. м. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора, спасена е сградата.