През изминалите 2 денонощия на територията на Кюстендилска област са образувани 3 досъдебни производства, установен и задържан е обявен за местно издирване кюстендилец, задържана е кюстендилка за хулиганска проява.

Криминалисти от РУ Кюстендил  при проведени оперативно издирвателни действия са установили и задържали 41-годишен подсъдим по наказателно дело от общ характер и обявен за местно издирване и с наложена мярка задържане под стража. Предаден е на ОЗ „Охрана“ за привеждането му в РС „Изпълнение на наказанията“, сектор „Арести“.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за причинено ПТП със значими материални щети – 48-годишна водачка на лек автомобил по непредпазливост е причинила ПТП, ударила се е в тухлена постройка в Кюстендил на ул. „Цар Освободител“  и е нанесла сериозни щети. Уведомена е прокуратурата.

В РУ Дупница е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда собственост – надраскани са заден капак и и задна дясна врата на л.а. БМВ, който е бил на паркинг на ул. „Пиротска“ в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, уведомен е дежурен прокурор.

При пожар в къща в Дупница е загинал 66-годишният обитател, пожарът е възникнал на 8 март, причинен е от незагасена цигара, унищожено е имущество. Трупът е открит от екипа на РСПБЗН, гасил пожара. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи служители на РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 42-годишна местна жителка за хулиганство – в заведение в центъра на града се държала агресивно с други клиенти и персонала. Съставен й е акт по УБДХ.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗ в областта, всички са причинени поради небрежност – в с. Коняво е пострадал 69-годишен мъж, докато опитвал да угаси огъня в сухи треви край овощна градина. Пострадалият е настанен в здравно заведение в столицата, без опасност за живота е. Изгорял е 1 дка овощна градина, противопожарният екип на РСПБЗН – Кюстендил, е спасил от опожаряване 10 дка овощна градина.