На 3 юни /следобед/служители на РУ Дупница са получили сигнал, че в дома си в с.Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване и има издаден червен бюлетин. Предприети са незабавни специализирани действия. Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, извършени са множество процесуални действия, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница. Случаят е докладван на прокурор от ОП – Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените указания от наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за нарушаване на издадена заповед за незабавна защита – 52-годишен мъж е задържан в жилището, което обитава с партньорката си.Уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейски производство е образувано в РУ Дупница на 3 юни за управление на МПС след употреба на алкохол.45-годишен водач е бил зад волана на л.а „Ситроен“ с 2.56 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на нерегистриран мотопед от неправоспособен водач. Водачът е 40-годишен кюстендилец, проверката е извършена вчера на ул. Дондуков в града, за случая е уведомена прокуратурата.

33-годишен дупничанин е пострадал в края на миналата седмица – по неизяснени причини засега той е бил в изоставена и рушаща се постройка в местността „Дренски рид“ край Дупница, върху него е паднала бетонна плоскост. Закаран в столична болница за лечение , с комоцио е. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

51-годишен мотоциклетист е пострадал вчера при ПТП на пътя Дупница – Кюстендил. Движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е загубил контрол над мотоциклета и е паднал на пътното платно. Закаран е за лечение в кюстендилската болница, по първоначални данни е без опасност за живота. Мотоциклетистът е турски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи, малко преди полунощ, кюстендилски полицаи са установили 35-годишен водач на л.а. „Ситроен“ да управлява с 1.41 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ул. „Овощарска“ в града, водачът е задържан с полицейска заповед. Бързо полицейско производство е образувано  по случая, уведомеина е прокуратурата.

28-годишен водач на мотоциклет е пострадал при ПТП на територията на с. Яхиново в събота. При предприета маневра да заобиколи друг автомобил, загубил контрол над мотоциклета и паднал на пътното платно. Закаран е в столична болница със счупен крак, взета му е кръв за анализ за употреба на алкохол и наркотици. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица 20-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е причинил ПТП на ул. „Саморанска“ в Дупница поради движение с несъобразена за пътните условия скорост, ударил се е в крайпътно дърво. Пострадали са 2 непълнолетни пътнички в автомобила, настанени са в дупнишка болница без опасност за живота. Тестовете на водача за употреба на алкохол и цигари са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.

Кражба на пари и златни накити от апартамент в Кюстендил е заявена в полицията в края на миналата седмица. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили  6 пожара, един от тях е нанесъл щети – пожарът е възникнал малко преди 10.00 ч на 2 юни в къща в Бобощево, унищожени са 100 кв. м покривна конструкция, навес и сгради с обща разг.площ 120 кв.м. Пожарът е угасен от 3 екипа на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора. Причините за пожара се изясняват от РУ Дупница.

Екипи на районните служби ПБЗН са обслужили и 3 сигнала за оказване на техническа  помощ.