Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за притежание на наркотично вещество. 18-годишният младеж, от чието жилище са иззети 6 грама канабис, е задържан с полицейска заповед. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е подаден сигнал за извършена кражба на 15 метални релси от складово помещение на обект в с. Самораново.Предприети са незабавни издирвателни действия и 4-мата извършители на деянието са установени и задържани. Те са се придвижвали с л.а. „Фиат“, от с. Мали Искър са и са на възраст от 32 до 40 г. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Автомобил с интервенция върху номера на рамата са установили в края на миналата седмица служители на РУ Дупница. Автомобилът е собственост на 54-годишен жител на с. Блажиево, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е прокурор.

6-ма души са пострадали при ПТП, възникнало в събота на пътя Кюстендил – София /в близост до отклонението за с. Коняво/. 32-годишен водач на л.а. „Форд“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се е ударил в л.а. „Опел“. Тестът за употреба на алкохол на водача на форда е отрицателен. Пътуващите във форда са по-леко пострадали.22-годишната водачка на опела е настанена в столична болница, останалите пострадали от произшествието са настанени в кюстендилската болница за лечение. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

32 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН – Кюстендил, 25 от тях са възникнали вчера и са причинени поради небрежност. Гасенето им е било затроднено поради силния вятър, някои от пожарите са били в близост до горски масиви. Щети не са допуснати. 

3 от пожарите са нанесли щети – 1500 бали слама са изгорели вчера при пожар в Кюстендил снощи, пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство; пожарът в къща в с. Гърляно в събота е причинен поради самозапалване, унищожени са 5 кв. м покривна конструкция, къщата е спасена. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН Кюстендил; пожарът в л.а. „Рено“ е възникнал в Горна махала в Дупница и е причинен от късо съединение, унищожен е ел.кабел и врата, спасен е автомобила от екип на РСПБЗН – Дупница.