На 18 Април 2019 год. кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен мъж, който е проникнал във входа на жилищна сграда на ул. „Тертер“ в града. Използвал е подбран или подправен ключ от входната врата. Представял се е за служител на енергоразпределително дружество. Сигналът е подаден от живеещи в сградата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В полицията в Кюстендил е постъпил сигнал, че работещи в пицария в Кюстендил ползват наркотични вещества. Извършена е незабавна проверка в заведението, в кош за боклук е открита станиолова опаковка с амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Служители на РУ Дупница при извършени процесуално-следствени действия в къща местността „Дренски рид“ са открили и иззели 176 хапчета – синтетичен наркотик, въздушна пушка и метално цилиндрично тяло, пригодено за огнестрелно оръжие. Обитателят на къщата, 45-годишен софиянец, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за извършена кражба на мобилен телефон от къща в кв. „Изток“, извършителят е установен няколко часа след подаването на сигнала. Той е 38-годишен жител на квартала, задържан е с полицейска заповед за 24 часа, за случая е уведомен дежурен прокурор.