Снощи – около 20.00 ч, криминалисти от ОДМВР са задържали двама мъже и жена след извършена покупко-продажба на наркотични вещества. Срещатата на клиентката и дилърите е била на пътя Кюстендил – Дупница/в близост до бензиностанция/. От жената/34 г./ са иззети 3 грама марихуана и 4 грама амфетамин. От дилърите – 20 грама марихуана. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Задържаните мъже са на 47 и 28 години. Известни са на полицията с противозаконни деяния, по-младият е осъждан. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 22-годишен мъж за умишлено причиняване на пожар чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на с. Ломница. Пожарът е потушен от РСПБЗН – Кюстендил, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора. От автомобила/ който е бил паркиран в близост до запаления терен/ на задържания служителите са иззели патрон и пистолет, последвали са претърсване и изземване в къщата в с. Ломница, която обитава 22-годишният. Открити и иззети са 2 пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането 22-годишният, който е с постоянен адрес в Панагюрище и е бил въоръжен с пистолет и нож, е оказал съпротива и е нанесъл телесна повреда на полицай – с разкъсно-контузна рана на главата е.   Досъдебни производства са образувани за деянията, уведомена е прокуратурата.