Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на части за отоплителна система от къща в града. Предприети са незабавни издирвателни действия и служителите установили извършителя на деянието в кв. „Изток“, откраднатите вещи са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство, 34-годишният извършител е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомена прокуратурата.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 21-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършен обиск у него е открита опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, младият мъж е задържан с полицейска заповед. Уведомена е прокуратурата.

Вчера при проведени процесуално-следствени действия в жилище в кв. „Запад“ в Кюстендил криминалисти са открили и иззели 6 опаковки с канабис, 2 електронни везни и други веществени доказателства. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Обитателите на жлището – жена на 32 години и мъж на 24 г. са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. Образувано е досъдебно производство по случая уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са постъпили 5 сигнала от граждани, че са получили телефонни обаждания от неизвестни лица, които са се представяли за полицаи и са им искани пари. .. НАПОМНЯМЕ: КАКТО И ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПО ТЕЛЕФОНА ИСКАЩИТЕ ПАРИ, БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ СА ИЗМАМНИЦИ. НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ! ЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛ.112 В ТАКИВА СЛУЧАИ!