19-годишен кюстендилец е нанесъл средна телесна повреда на свой познат – ударил го е с твърд предмет по главата, пострадалият е със счупен череп. Закаран е в кюстендилската болница за лечение. Инцидентът е възникнал на 28 април вечерта на ул. „Мездра“. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница на 28 април за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотично вещество. 25-годишният водач, който е управлявал след употреба на наркотик, е от София, 45-годишният водач, който е управлявал след употреба на алкохол, е от Дупница, резултатът му е 2.40 промила алкохол. Тестовете са направени с техническо средство.

В РУ Кюстендил са започнати 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Единият водач е на 45 години и е бил зад волана с 1.57 промила, другият е на 35 години и е бил зад волана с 1.25 промила алкохол в издишания въздух.

През почивните дни в РУ Кюстендил са заявени 5 повреждания на чужда собственост – счупени са стъкла на автомобили, един е напръскан с корозираща течност. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите. Уведомен е дежурен прокурор.

Три пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област по време на почивните дни, материални загуби не са допуснати. Оказана е техническа помощ по отстраняване на паднали предмети и дървета след бурята на 27 април по 8 сигнала. Няма пострадали хора.