Вчера служители на РУ Дупница са задържали 33-годишен мъж, който е отправил закана за убийство към мъж от с. Самораново. Конфликтът помежду им е възникнал на партерен етаж в сграда в центъра на града. Сигналът е постъпил в полицията чрез тел. 112. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи на ул. „Изгрев“ в Дупница 51-годишен мъж е нанесъл удар с твърд предмет по главата на 36-годишна жена. Пострадалата е с мозъчно сътресение, без опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка на л.а. „Ситроен“ пътни полицаи от Дупница са установили, че водачът управлява след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.74 промила, а регистрационните табели на автомобила са издадени за друго превозно средство. Водачът – 52-годишен мъж от Добрич, е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, по случая е образувано досъдебно производство.

8 произшествия са обслужили през изминалото денонощие  екипи на районните служби ПБЗН в областта. 7 от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън, горели са сухи треви и отпадъци. Щети не са допуснати.