Жена открадна кола от Кюстендил, а полицията я спря в Благоевград след подаден сигнал за такси в насрещното движение на кръгово.

На 22 Октомври към 21.30 часа в ОДМВР – Кюстендил е постъпил сигнал, че лек автомобил "Дачия" е противозаконно отнет. Предприети са незабавни издирвателни действия, уведомени са служители на съседните дирекции и автомобилът е установен да влиза в Благоевград, управляван от 30-годишна кюстендилка. Тя е задържана в ареста на РУ Благоевград, работата по случая продължава РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор уведомяват от ОДМВР Кюстендил.

Според агенция БГНЕС 31 годишна жена от Благоевград с психическо заболяване е откраднала такси в Кюстендил и се е придвижила до родното си място. И.К. се спазарила с таксиметров шофьор от Кюстендил да я закара срещу 30 лв. до Благоевград. Малко след като потеглили от града, шофьорът спрял, за да пусне „една вода“. Тогава 31-годишната, която била по болничен халат, седнала на шофьорското място и потеглила.

снимка: интернет

Към полунощ от кръговото кръстовище между Е-79 и Автомагистрала „Струма“ край Благоевград е подаден сигнал, че таксиметров автомобил се върти в кръговото обратно по посока на часовниковата стрелка и не го напуска.

Патрул на „КАТ-Пътна полиция“ принудил водачката да спре. Тя била с окървавен нос и с една маратонка.

Транспортирана е до Спешно отделение на МБАЛ-Благоевград и след преглед от психиатър е настанена в съответното отделение. Тя е от редовните „клиенти“ на спешното отделение и добре позната на персонала.

С протокол таксито е предадено късно тази нощ на собственика му, който пристигнал от Кюстендил за да си го вземе.