В края на миналата седмица в РУ Дупница са образувани 2 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици – при извършена проверка на 51-годишен мъж на ул. „Криволак“ в Дупница служителите са открили и иззели от него 6.5 грама амфетамин; 139 грама марихуана и 3.09 г амфетамин са открити и иззети от къща в града, обитавана от двама мъже на 38 и 52 години.Процесуално-следствените действия са проведени в условия на неотложност. 

Тримата мъже са задържани с полицейска заповед, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство, водачът е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.13 промила. Полицейските служители са извършили проверката в района на с.Жиленци.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – преден капак и таван на л.а. „Сузуки“ са повредени, автомобилът е бил паркиран пред дома на собственичката в с. Жиленци.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за извършена кражба на части от л.а. „Мерцедес“ в Кюстендил, кражбата е извършена чрез взломяване на предна решетка на автомобила, по данни на заявителя е извършена през нощта на 4 срещу 5 февруари.

В края на миналата седмица при ПТП е пострадал 74-годишният водач на л.а. „Опел“, той е загубил контрол над автомобила, със счупен гръбначен прешлен е, пътничката в автомобила -64-годишна жена е със счупена тазобедрена кост, настанени са в кюстендилската болница. Произшествието е възникнало в района на с. Драговищица. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

34-годишен мъж от Рила е задържан с полицейска заповед за хулиганско поведение – нанесъл е побой на свой съгражданин, работата по случая продължава РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на районните служби – един от тях е нанесъл щети, загинал е собственикът на къщата в с. Раждавица – 56-годишен мъж, живеел е сам. След потушаването на огъня огнеборците са намерили тялото му под срутената част на покрива. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.